R. PAUL VUOLLE

CEO, Bellevue Advisors GmbH

   CEO u Bellevue Advisors GmbH, Švajcarska i Nemačka.

   Iskusni vođa promena, savetnik na C nivou kompanijama koje se kotiraju na berzi kao i privatnim kompanijama.

   Međunarodni poslovni konsultant i interim (privremeni) menadžer u veoma izazovnim poslovnim situacijama. Aktivno sarađuje sa kompanijama u Evropi, SAD i Aziji na preokretu i restrukturiranju, liderstvu i operativnim izazovima, širenju tržišta, kao i na planu sukcesije i finansiranja.

   Savetnik NASDAQ kompanija i kompanija sa liste DAX indeksa o strateškim pitanjima.

   Savetnik za privatni kapital.

   Strateški savetnik Japanske investicione banke.

   Kouč startapovima u oblasti tehnologije.

   Paul je ključni predavač na poslovnim konferencijima u SAD, a nedavno je i njegova knjiga „Lead now, Manage later: The Straight Shooter's Guide to Business Success“, objavljena u SAD i dobila je pohvale poslovnih lidera, preduzetnika, sportskih trenera, pa čak i vojnih lidera. Takođe je jedini evropski autor koji piše za magazin Industry Week u SAD-u.

   Magistrirao je na jednom od najboljih svetskih univerziteta, Švajcarskom Saveznom Tehnološkom Institutu u Cirihu (ETH Zürich) i diplomirani je inženjer iz oblasti elektrotehničkih nauka sa Helsinškog tehnološkog instituta (BSc. E.E.).

   Paul je dugogodišnji član IEEE-a i njegovog Društva za industrijsku primenu i Instituta za upravljanje lancima snabdevanja i Privredne komore Švajcarske.

KARIJERA:

   Nekoliko pozicija generalnog direktora u nemačkom Mittelstand-u (industrijske kompanije).

   Izvršni potpredsednik kompanije Angst + Pfrister Group, vodeće logističke i proizvodne operacije u Švajcarskoj, Beneluksu, Italiji i Kini. Izgradnja SCM i logističke strategije i promena vođstva. Izgrađen Kina SCM i logistika i odgovoran za M&A.

   Generalni direktor / predsednik upravnog odbora Finero Inc, visokotehnološkog preduzeća za istraživanje, projektovanje i proizvodnju ATE, test i mernu opremu i softver za svetsku elektrotehničku i elektroničku industriju.

   Osnivač startapa (High Tech, Neurobat AG, Švajcarska).

   Razne pozicije iz R&D menadžmenta, menadžmenta lanca snabdevanja i logistike, OEM prodaje, upravljanja poslovanjem i međunarodnog upravljanja M&A projektima u ABB Asea Brown Boveri. BB je švajcarsko-švedska multinacionalna korporacija sa sedištem u Cirihu, Švajcarska, a posluje uglavnom u oblastima robotike, napajanja, električne opreme i tehnologije automatizacije. Zauzima 341. mjesto na Fortune Global 500 listi 2018. godine i globalna je kompanija Fortune 500 već 24 godine.

Prijavi se