Goran Jevtić

Generalni Direktor
Energy Net doo

Goran Jevtić je rođen 21.08.1972. godine u Loznici. Po završetku gimnazije u rodnom gradu, upisao je i uspešno diplomirao na Tehnološkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, gde je stekao zvanje master inženjer tehnologije, 1999.godine.

Nedugo po završetku studija započeo je svoj rad u privredi, u privatnom sektoru. Vlasnik je i izvršni direktor domaće, održivo rastuće, tehnološke kompanije Energy Net DOO, u kojoj već duže od 20 godina uspešno upravlja i u kontinuitetu je unapređuje i razvija. Danas je to grupa kompanija Energy Net koja broji preko 200 stalno zaposlenih, od kojih je više od 90 visokoobrazovanih i preko 45 zaposlenih inženjera, sa preko 35 maloprodajnih objekata i više od 70 miliona evra godišnjeg prometa.

Razvio je grupu kompanija Energy Net tako da posluje i izvan granica Srbije, preko svojih kompanija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Nemačkoj i Švajcarskoj. Pokrenuo je kompanijski sopstveni brend BERGEN, razvio je poslovna partnerstva i zajedničku proizvodnju sa najvećim svetskim kompanijama, tako da kompanija kojom upravlja i čiji je vlasnik predstavlja regionalnog lidera u svom tržišnom segmentu.

Lični pokretači, na čijim temeljima je gradio svoje liderske veštine, su mu profesionalizam i ljudskost.

Veruje da je razvoj beskrajan i na ličnom nivou i na nivou kompanije, pa je zato slogan Energy Net Grupe „Powered by Infinity“.

Paralelno sa upravljanjem i razvojem svoje matične kompanije i njenog osnovnog biznisa, koju je kontinuirano usavršavao i težio poslovnoj izvrsnosti, implementira svoju viziju i principe o boljoj budućnosti svojih zaposlenih i zajednice, kroz osnivanje Energy Net Good Energy Foundation.

Svest o neophodnosti, širenju i praktičnoj primeni znanja je otelotvorio osnivanjem Energy Net Akademije i Advise Institute-a, sa vizijom da preko njih izgradi svetionik znanja, i tako stvori doprinos pojedincu, zajednici i društvu u celini.

Svaka kompanija u grupi se potpisuje sloganom „U KRUGU DOBRE ENERGIJE“ pružajući dokaz o tome bilo kroz energetski efikasna rešenja, bilo kroz edukaciju i konsalting kojima se podstiče razvoj drugih.

Za svoj doprinos razvoju privrede uručena su mu mnogobrojna priznanja, a neka od njih su dobitnik plakete PKV “Privrednik godine”, “Najbolje iz Srbije” za 2017. godinu u kategoriji malih i srednjih preduzeća koju dodeljuje PKS, zatim “Prvomajska plaketa za značajna privredna ostvarenja u Vojvodini” za 2012 uručenu od strane PKV,  “Najbolji poslodavac u Srbiji 2008.” od strane Poslovi Infostud, i još mnogobrojne zahvalice za društveno odgovorne aktivnosti putem donacija i sponzorstava.

2016. godine objavio je svoj prvi naučni rad pod naslovom „Identifying barriers for mobilizing the employees within companies: evidence from the Western Balkans“ u “Knowledge – International Journal” Vol. 19.2, 2017.

Od akademske 2020. godine je upisao doktorske studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na studijskom programu „Poslovno upravljanje“, i trenutno izrađuje doktorsku disertaciju na temu: “ Identifikacija različitih profila potrošača trajnih potrošnih dobara na osnovu analize (velikih) marketinških strukturisanih i nestrukturisanih podataka.”

Goran Jevtić je domaćin, porodičan čovek, srećno oženjen, i otac troje divne dece.

Ostali panelisti

Član Izvršnog odbora
NLB Komercijalna banka
Stariji Partner
Karanović & Partners