Mirjana Gomilanović

FASILITATOR

Executive & Leadership Coach

Mirjana Gomilanović je profesionalni sertifikovani kouč u oblast razvoja lidera i organizacionog rasta, autor knjiga „Svetionik u meni“ i „Dečak u odelu direktora“ i izvršni direktor Agencije „One2grow – Leadership Coaching“. 

Autor je jedinstvenog programa „Renesansno liderstvo“ koji počiva na sedam postulata Leonarda da Vinčija i kroz prizmu celovitosti i jedinstvenosti osobe podržava razvoj liderskog načina razmišljanja, a time i liderstvo.

Registrovani je Mentor Kouč pri Svetskoj federaciji koučeva (ICF). 

Poslednjih godina vodi projekte razvoja lidera, menadžmenta i zaposlenih, kroz individualni i timski koučing i edukacije, u velikim domaćim i međunarodnim kompanijama kroz prizmu emocionalne inteligencije. Posvećena je oslobađanju kako ličnih, tako i poslovnih potencijala kroz interaktivne procese bazirane na sertifikovanim alatima.

Mirjana veruje da smo svi rođeni da budemo srećni.

Mirjanin rad se može okarakterisati kao maksimiziranje snaga i znanja pojedinaca kako bi od toga koristi imali i osoba i organizacija i kompletno okruženje.  Specijalnost su joj razvoj lidera (načina razmišljanja, kompetencije i dobrostanja), upravljanje promenama, kao i kreiranje korporativne kulture.

Veliki akcenat stavlja na vraćanje čoveka u centar poslovanja i održivost, kroz prizmu ekologije.

Tokom desetogodišnjeg rada u ulogama biznis kouča, trenera i konsultanta ostvarila je uspešnu saradnju radeći na srpskom i engleskom jeziku, sa kompanijama kao što su: UN, UNCHR, Special Olympics, UNICEF, VIP mobile, Telekom Srpska, Telekom Srbija, Delta holding, Banca Intesa, Erste banka, NLB Banka, SBER banka, Unicredit banka, Generali, DHL, PriceWaterhouseCoopers, Ernst & Young, METRO Cash & Carry, DM, Leoni, Direct media, United moment, Hemofarm (STADA grupa), Ferring Pharmaceuticals, Getinge group, NIS, MOL, Heineken, Carlsberg, Coca Cola Hellenic, Microsoft Development Center, eFront, Zuehlke, ZTech, Tieto i mnoge druge. 

U svom radu koristi lična iskustva, koja je stekla radeći više od deset godina na pozicijama direktora prodaje i marketinga u domaćim i međunarodnim kompanijama (IBM, Siemens, Telekom Srbija i Orion telekom) gde je pored komercijalnih, obavljala i funkciju trenera, mentora i kouča.

Mirjana je sertifikovani biznis kouč po metodologiji Business Coaching Diploma (PWC); sertifikovani profesionalni kouč (PCC) po standardima Svetske federacije koučeva (ICF); registrovani mentor kouč pri ICF-u; sertifikovani kouč timskog koučinga po metodologiji Petera Hawkingsa; sertifikovani PCM kouč; sertifikovani profesionalni kouč po metodologiji Ericksonovog Instituta za koučing – Vankuver, Kanada; sertifikovani trener i evaluator emocionalne inteligencije po metodologiji MHS, USA; konsultant Oxford Leadership Academy, Oxford UK;  sertifikovani konsultant i trener po metodologijama SDI, Personal  Strengths, UK i Persona Global, USA; NLP Business Practitioner po metodologiji IN-NLP, Berlin, Germany i  Points of You praktičar. 

Po formalnom obrazovanju je magistar elektrotehnike.

Mirjana veruje da osnaživanjem pojedinaca, kroz prizmu emocionalne inteligencije i ekologije, korist ima osoba, ali i organizacija i kompletno okruženje. Vratimo čoveka u centar poslovanja, gradimo održivost!

PANEL - LEADERSHIP fit for PEOPLE

EY partner, Rukovodilac Odeljenja za tehnološko savetovanje za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu
Direktorka UN Women u Srbiji
Član Izvršnog Odbora Banca Intesa ad, Beograd i Direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom