Catalina Schveninger

MASTERCLASS: EMPLOYER BRANDING

People Strategy Consultant
Former Global Head of Employer Brand, VODAFONE

Catalina Schveninger FCIPD, je bivša Globalna HR direktorka i direktorka za društveni uticaj u DataCamp, kompaniji za obrazovnu tehnologiju sa misijom da demokratizuje DATA veštine za sve. Pre DataCamp, bila je Global Head of Recruitment and Employer Brand u VODAFONE i Global Head of Learning u VODAFONE,  jedne od najvećih telekomunikacionih kompanija na svetu, gde je vodila agilni plan transformacije i usavršavanja/prekvalifikacije za preko 100.000 zaposlenih u 30 zemalja, osvojivši više nagrada za svoje inovacije u zapošljavanju.

Svoju međunarodnu HR karijeru započela je 2002. godine kao član Programa za upravljanje ljudskim resursima u GE (Manufacturing and Product Management GE) gde je obavljala različite uloge, uključujući i poziciju direktora ljudskih resursa GE-ovog odeljenja bezbednosti, EMEA.

Catalina je bila i Chief People Officer u kompaniji  Future Learn, platformi za digitalno obrazovanje sa preko 10 miliona korisnika. Pre VODAFONE, bila je HR Direktorka T-Mobile.

Catalina je posvećen Lider, angažovana i orijentisana na rezultate, sa iskustvom u ostvarivanju poslovnih rezultata primenom koherentne HR strategije. Tokom svog rada u VODAFONE Catalina je pomagala tržištima da budu u svom najboljem izdanju stvaranjem globalnih standarda za ljudske resurse i brendiranje poslodavaca, a njen tim je pokrenuo dizajn i primenu novog skupa alata za procenu kandidata.

Sa velikim interesovanjem za tehnologiju, Catalina pokreće i sprovodi integraciju veštačke inteligencije (AI) i automatizaciju kroz HR funkciju u okviru VODAFONE. AI se koristi za poboljšanje procesa ljudskih resursa i iskustva zaposlenih.

Njen rad na eliminisanju pristrasnosti, uvođenju prethodnog skrininga zasnovanog na veštačkoj inteligenciji (AI) i pokretanju prvog svetskog programa resursa i razvoja za žene koje se vraćaju u radno okruženje više puta je predstavljen u the Financial Times i the Times.

Na Balkan Business Forumu 2023, Catalina će predstaviti korisne i inspirativne inovacije i alate za Employer Branding koje je implementirala u VODAFONE. Kako je uspešno stavila društvene medije i digitalnu komunikaciju na dnevni red senior lidera u VODAFONE i dovela do usvajanja strategije za društvene medije, digitalno zapošljavanje i procene kandidata, i digitalnog iskustva zaposlenih menadžera na svim tržištima za manje od godinu dana.

Takođe, imaćete priliku da čujete o VODAFONE alatu ”Future Jobs Finder”, koji pomaže mladim ljudima da identifikuju veštine koje su im potrebne za poslove u budućnosti i pokazuje im kako mogu da postanu vešti u tim oblastima.

Nakon izgradnje karijere i vođenja globalnih HR timova u nekim od najvećih i sada najbrže rastućih kompanija na planeti, Catalina zna o čemu priča. Catalina Schveninger, je kao direktorka za Employer Branding, britanskog telekomunikacionog giganta VODAFONE, pokupila mnoge Employer Branding nagrade za VODAFONE. Lista je posebno impresivna tako da očigledno prave prave poteze na pravim mestima.

Catalina je posvećena obrazovanju i učenju. U slobodno vreme volontira kao upravnik škole i kao mentor srednjoškolcima i preduzetnicama na tržištima u razvoju. Živela je i radila u šest zemalja.

Ostali predavači

CEO & Co-Founder
AnotheReality
Global HR Director
Novomatic AG Group
Advisory Board Member
Global Innovation Institute