Lorenzo Cappannari

MASTERCLASS: Virtuelna transformacija: uticaj METAVERSE na društvo i biznis

CEO & Co-Founder
AnotheReality

Lorenzo je već sa osam godina započeo sa programiranjem koristeći očev 80386 (Intelov 32-bitni mikroprocesor predstavljen 1985, kasnije preimenovan u i386), pokazujući interesovanje za kodiranje i gejming.

Sa odličnim uspehom diplomirao je Poslovnu Administraciju i započeo svoju karijeru u Marketingu i Prodaji u velikim korporacijama. Svoje iskustvo gradi na menadžerskim pozicijama u multinacionalnim kompanijama, uključujući period od osam godina tokom kojeg je radio za brend luksuznih naočara, Luxottica.

Između ostalih senior pozicija bio je i GM (Generalni Menadžer) RAY BAN-a za Latinsku Ameriku. Fasciniran predstavljanjem Google Glass programa shvata da je budućnost industrije naočara u tehnologiji. Krajem 2015. godine osniva AnotheReality, kompaniju za digitalne svetove kojoj je fokus na METAVERSE tehnologiji dizajna i razvoja.

Autor knjige “PossibleFutures” (izdate u Italiji od strane Giunti izdavača). Profesor na SDA Bocconi i Instituto Marangoni.

Danas je CEO kompanije AnotheReality, inovativne kompanije koja se bavi virtuelnim svetom, i koja svojim klijentima pomaže u virtuelnoj transformaciji, pripremajući ih za predstojeću METAVERSE PARADIGMU.

Kako će virtuelna transformacija promeniti vaše poslovanje

Organizacije i biznisi su već prihvatili ovu novu paradigmu, u onome što se može posmatrati kao evolucija digitalne transformacije: VIRTUELNA TRANSFORMACIJA. Ključne tačke su: (1) kako i zašto će Metaverse uticati na sve oblasti naših života, (2) virtuelna transformacija biznisa je već počela, redefinišući budućnost poslovanja.

Imerzivne tehnologije su idealno sredstvo za obuku zaposlenih.
Dokazano je da imerzija i angažovanje virtuelne stvarnosti nudi superiornije rezultate u odnosu na klasičan način učenja. Prema studiji sprovedenoj od strane National Training Laboratory u Italiji, učenje uz pomoć virtuelne stvarnosti obezbeđuje 75% veću efektivnost, u odnosu na 5% koje ostvaruje tradicionalno predavanje. Ako se kombinuje sa realnom obukom proširene stvarnosti i mentorstvom, proces učenja se može poboljšati za 90%.

AnotheReality je kreirao svoju simulacijsku platformu za obuku i trening: VIRTUADEMY
Korporacije koriste XR (AR/VR) da reše stvarne izazove i dobiju tako na prednosti. Vodeće kompanije koriste AR pametne naočare kako bi pomogli svojim zaposlenima da završe zadatke brže i efikasnije; dizajn studiji koriste VR headset kako bi pojednostavili svoje procese, kroz usvajanje realističnih prototipa i maketa; analitičari koriste 3D vizualizaciju kako bi pronašli obrasce i imali bolji uvid u brojeve.

Kako će vaša kompanija da unapredi svoje digitalno poslovanje i da li ste spremni da unapredite način na koji komunicirate sa klijentima i zaposlenima?
Bilo da ste agencija koja traži kreativna rešenja, ili kompanija koja želi da svoje nove poduhvate predstavi na inovativniji način, XR može biti pravo rešenje za vas. Ova tehnologija je spremna da pruži VAU efekat, a ako se pravilno primeni može da garantuje prosečno povećanje od 30% u angažovanju i klikovima.

Budućnost e-komerca i B2B prodajnih alata.
Koristite imerzivno pripovedanje da istražite narativ vašeg brenda, ili upotrebite moć holograma da istražite prostore i proizvode sa potpunom personalizacijom u realnom vremenu. Poboljšajte iskustvo e-trgovine pomoću XR i razvijajte vašu interakciju sa klijentima.

AnotheReality je kompanija koja je PRVA u svetu razvila aplikaciju AR/VR stvarnosti za bankarsku industriju.

Ostali predavači

Global HR Director
Novomatic AG Group
Advisory Board Member
Global Innovation Institute
People Strategy Consultant
Former Global Head of Employer Brand, VODAFONE